14-12-2018

Przepis na: Kokosowe ciacho z bałwankami

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne wypieki, koniecznie wypróbuj przepis na Kokosowe ciacho z bałwankami! Gwarantujemy, że taki tort na świątecznym stole zrobi furorę :)

Przepis jest autorstwa Barbary Bartas, którą możecie znaleźć na Instagramie pod nazwą @barbarabartas Zajrzyjcie do Basi i sprawdźcie jej inne oryginalne przepisy 🙂

A teraz czas na przepis…

Kokosowe ciacho z bałwankami

 

a piece of healthy cake with no added sugar, with almonds and protein coconut balls feel FIT which are snowmans on the christmas table

healthy cake on christmas table with snowman on red plate in heart shape

SKŁADNIKI 

Biszkopt:

4 jajka

170g mąki ryżowej

30g maki ziemniaczanej

100g słodziła

 

Przygotowanie biszkoptu: 

Białka należy ubić ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodać  słodziło, po jednym żółtku, a na koniec przesianą mąkę. W następnej kolejności, należy delikatnie połączyć wszystkie składniki, przelać do formy i piec 30-40 min w temperaturze 170°C. Po wystygnięciu ciasta, należy je przekroić na 3 kawałki i nasączyć (jak proponuje autorka przepisu – Basia) aromatem kokosowym z wodą.

 

Masa nr 1:

300g twarożku mielonego

1 puszka mleczka kokosowego (tylko stała część)

60g słodzidła

20g maki kokosowej

30g odżywki proteinowej (do tego przepisu najlepiej będzie pasować ta o smaku kokosowym)

 

Masa nr 2:

200g twarożku mielonego

50g masła migdałowego (będzie fajnie komponować się z migdałami, które są w Kulkach kokosowych i z migdałami zastosowanymi do dekoracji ciacha)

40g słodzidła

 

Na spód biszkoptu należy nanieść pierwszy rodzaj masy i przykryć biszkoptem. Następnie drugi rodzaj masy i znowu biszkopt. Resztę 1 masy położyć na górę i rozsmarować na brzegi. A na sam koniec, oczywiście nie obędzie się bez bałwanków, wykonanych z Kokosowych kulek proteinowych feel FIT 🙂

 

Gotowe! Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1048