Veganela Kakao-Orzech Laskowy

Krem vegański z orzechami laskowymi i kakao. Bez dodatku cukru i bez oleju palmowego.
Pyszny KREM orzechowy, bez wyrzutów sumienia.
Weganie prosili nas o taki krem i specjalnie dla nich przygotowaliśmy bezcukrową i bezmleczną pastę do smarowania. Jesteśmy dumni z jej smaku i gładkiej, rozsmarowującej się konsystencji. Nasz krem z orzechów laskowych nadaje się do chleba, naleśników, gofrów, różnych domowych ciast, na przykład jako nadzienie do sernika lub jako nadzienie do rogalików lub pączków.
VEGANELA jest wytwarzana bez dodatku cukru i zawsze oferuje niezrównany smak. Zamiast cukru białego do słodzenia używamy maltitolu. Maltitol pochodzi głównie z kukurydzy (niemodyfikowanej genetycznie) i posiada następujące właściwości: - ma niski wpływ na poziom cukru we krwi oraz niski indeks glikemiczny - maltitol zawiera około 40% mniej kalorii w porównaniu do cukru stołowego - ma słodki smak bardzo zbliżony do do cukru. Maltitol nie jest metabolizowany przez bakterie w jamie ustnej, dzięki czemu zapobiega rozwojowi próchnicy. Stosowanie maltitolu prowadzi do obniżenia poziomu cukru i tym samym może przyczynić się do zbilansowanej diety. Oczywiście zdrowy styl życia obejmuje również aktywność fizyczną. Należy również pamiętać, że nadmierne spożycie maltitolu może mieć działanie przeczyszczające u niektórych osób.

0% niezdrowych tłuszczów

bez dodatku cukru

wegański
Walory zdrowotne
- shea i olej rzepakowy źródłem fitosteroli
- maltitol nie powoduje próchnicy
- malitol to mniej kalorii i niższy indeks glikemiczny
- bez dodatku cukru = eliminowanie cukrów prostych
- odpowienia dla diety Keto
- 10% orzechów laskowych
- zdrowa alternatywa dla nutelli
Składniki
Substancja słodząca: maltitol, tłuszcz roślinny (shea), chude kakao w proszku 11%, orzechy laskowe 8%, olej roślinny (rzepakowy), emulgator: lecytyny (słonecznik), aromaty. Może zawierać inne orzechy, mleko, soję i zborza zawierające gluten.
Wartość odżywcza
