Przepis jest autorstwa Aleksandry Sadowskiej, którą możecie znaleźć na Instagramie pod nazwą @olasad.food Zajrzyjcie do Oli i sprawdźcie inne ciekawe przepisy lub zainspirujcie się zdjęciami 🙂
A teraz czas na przepis…
Czerwone babeczki z kokosowymi pomponami
SKŁADNIKI:
1 jajko
250g mąki pszennej lub orkiszowej
125ml oleju rzepakowego
90ml mleka lub napoju roślinnego
90g kefiru lub maślanki
5 łyżek jasnego miodu
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
czerwony barwnik spożywczy lub burak w proszku
Proteinowe Kulki Kokosowe feel FIT
wykałaczki
WYKONANIE:
Jajka, olej, kefir, mleko i miód połącz w jednej misce. W drugiej, wymieszaj mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. Do płynnych składników (pierwsza miska) dodaj suche (druga miska). Połącz je delikatnie i dodaj czerwony barwnik.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, a foremki na babeczki uzupełnij do ¾ wysokości. Piecz około 15-20 minut, aż patyczek, którym będziesz sprawdzać ciasto będzie suchy. Babeczki ostudź, na wykałaczki nadziej Kulki feel FIT i posyp delikatnie cukrem pudrem.
Gotowe! Smacznego!